Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Snart dags för periodisk fasta

Periodisk_fasta

God morgon, ja, det är en väldigt god morgon. Jag vaknade till bananpannkakor, jordgubbar, kiwi, chiafrön, kokoschips och propud. Jag behövde inte lyfta ett finger, det bara fanns där på bordet när jag gick upp från sängen. Vad ska jag säga? Jag har världens bästa kille.

Jag ska bara äta god frukost nu fram tills på måndag. På måndag börjar jag med periodisk fasta, vilket betyder att min första måltid kommer vara kl 12 på dagen. Jag kommer alltså få äta från kl 12 till 20 på kvällen.

Varför gör jag det här? Som personlig tränare vill jag få erfarenhet från olika dieter och utmana mig själv. Det här kommer verkligen bli en utmaning för mig, frukost är ju min favoritmåltid på hela dagen. Jag brukar ofta säga till mina kunder att de måste bryta och byta några av deras vanor för att nå de resultat de vill ha. Exempelvis, om någon vill gå ner i vikt, då brukar jag få ta bort vissa av deras favoritmaträtter som t ex pasta och ersätta det med en mer näringsrik kolhydratskälla. För mig är det ingen big deal, men för den person som älskar pasta är det katastrofalt.

Jag ska alltså känna på hur det känns, och se hur svårt det kan vara, eller kommer det verkligen vara det? Jag kommer börja med periodisk fasta då jag tror att jag kommer äta mycket bättre och mer planerat också, eftersom att jag endast har åtta timmar på mig att äta bra mat.

Senare i veckan kommer jag skriva ett mer informativt inlägg om periodisk fasta. Jag tycker det här ska bli riktigt spännande och kul.

Har du erfarenheter kring periodisk fasta?
Berätta, jag vill höra allt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons