Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Proteinrika kanelbullar

nyttigare_kanelbullar_beijer protein_kanelbullar_charlotte_beijer

Ikväll delar jag med mig av ett kanelbullerecept som är mer proteinrikt och lite nyttigare än vanliga kanelbullar. De smakar absolut inte som feta kanelbullar och ser verkligen inte ut som konditoribullar. Enligt mig är dessa bullar mycket godare än vanliga och looken bryr jag mig inte så mycket om, så länge de liknar kanelbullar lite iaf.

Jag ska inte ta åt mig all cred för bullarna då jag inte har hjälpt till med bullbakandet mer än att äta dem såklart 😉 Kan berätta att bullarna passade perfekt med morgonkaffet imorse och till kafferasten.

Hur som, det såg väldigt lätt ut att göra dem och det gick snabbt att baka dem med. Här nedan kan du läsa om receptet, vilka ingredienser som behövs och hur du tillagar dem.

Ingredienser:
250 g fullkornsmjöl (använde havremjöl)
150 g havregryn
3 skopor vaniljprotein
1 paket torrjäst för söta degar
3 ägg
4 msk sukrin
150 g Vaniljkvarg (lindhals utan socker, 0,2 % fett)
1-2 dl Vatten
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljessens (använde vaniljpulver)

Beskrivning:
1. Börja med att blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan ägg, kvargen och till sist vattnet.
2. När alla ingredienserna har blandats till en fin deg ska den jäsas i 60 minuter.
3. Häll ut degen på diskbänken och kavla ut den. Glöm inte att ha lite fullkornsmjöl på bänken så inte degen fastnar.
4. Bre på kokosolja, dadlar eller smör på degen (vi hade kokosolja), därefter strör du över kanel, kardemumma och sukrin jämt fördelat över degen och i den mängd som du föredrar.
5. Rulla degen, och skär sedan till bullar.
6. Sätt in plåten med bullarna i ugnen på 220 grader i ca 8-10 minuter

 

Lycka till med bullbakandet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons