Beijer
Hälsa & Fitness
Charlotte tipsarMin träning

ABS-WEEK ÄR IGÅNG!

ABS-WEEK är igång!


ABS-WEEK innebär en vecka med en ny magövning för varje dag. Jag hoppas verkligen ni kommer uppskatta veckan. Jag kommer erbjuda både magövningar på video och bild. Mage har alltid varit en favoritmuskel att träna samtidigt som det kan vara så sjukt jobbigt. När du hittar rätt kontakt med rätt muskel i magen ska det svida så pass mycket att du inte orkar fler än 10-12 repetitioner. Du behöver inte göra hundra sit-ups för att magmusklerna ska bli större, tvärtom fokusera på tunga magövningar. Självklart handlar allt om syfte, om du behöver använda magen till uthållighet så passar 100 sit ups 😉

Nå väl, dagens övning är ganska tuff och kan även hjälpa dig som vill lära dig att stå på händer och hur du ska aktivera magmusklerna.

Det du behöver är en roddmaskin. Stå i en hög planka över rodden och placera dina fötter på sitsen. Dra sedan fötterna mot dig med raka ben och kom upp med rumpan med hjälp av just magmusklerna. Självklart kan du utföra övningen med en pilatesboll eller med TRX-band.

 

Testa på denna övning med de olika redskapen för att se vilken som passar dig!

Lämna en kommentar

Annons
Annons