Beijer
Hälsa & Fitness
ArtiklarCharlotte tipsarMin träning

Hur du ska hålla din träningsmotivation och nå dina träningsmål

Vi är inne i andra veckan av januari och gymmen är fyllda med människor som är taggade till tusen för att äntligen komma igång efter två veckor med julmat, nyårsmat, småätande i form av choklad och godiskorgar på jobbet. Jag tycker det är helt fantastiskt att se så många människor på gymmen som tränar hårt, men det konstiga är att de försvinner nästan lika fort. Poff, säger det och så har man gymmet för sig själv helt plötsligt.
Hur kommer det sig att motivationen försvinner?
Hur ska man göra för att lyckas att nå sina mål?

Nummer ett. Skaffa dig ett gymkort. Där har du en bra start, eftersom att göra träningen hemma är väldigt svårt. Oftast behöver man komma ifrån hemmet för att träna effektivt och inte behöva stressa över saker som du kanske tänker på när du är hemma.

Nummer två. Planera in dina träningsdagar. Om du aldrig tidigare tränat tycker jag att två gånger i veckan är en bra start för det har man tid till. Planera alltså in exempelvis tisdagar och torsdagar klockan 08:00. Prioritera verkligen de tillfällena. Om du får in fler träningstillfällen under en vecka är det ett plus, men du ska aldrig komma under två tillfällen i veckan.

Nummer tre. Behöver du hjälp med teknik, motivation eller kanske en träningsplan. Tveka inte, kontakta en personlig tränare som kan hjälpa dig. Som jag sagt tidigare, många som jobbar som PTs brinner för sitt yrke och vill hjälpa till hundra procent. Jag älskar att se människor lyckas. Att anlita en PT kostar en del, men det är en investering i dig själv om du tänkt att hålla motivationen uppe och nå dina mål.

Nummer fyra. HA TÅLAMOD. Vi pratar om kroppen nu och det tar tid att nå vissa mål. Det är viktigt att ha långsiktiga mål. Om du ska upp i vikt i form av muskler tar det väldigt lång tid. Att gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt kan också ta sin tid. Sedan beror det även på hur mycket energi och tid du vill lägga ner på din träning.

Nummer fem. GÖR DET! Gör din träning. Om du har en pissdag, om du är stressad, om du har ätit sjukt mycket middag och har matkoma…strunt samma. GÖR DET BARA. Gå och träna. Om du hoppar över ett tillfälle kommer du garanterat göra det igen och helt plötsligt har du skapat en mindre bra vana.

Nummer sex. Planera ditt träningstillfälle. Innan du kommer fram till gymmet ska du veta exakt vad du ska göra under dagens pass. Vilken uppvärmning du ska börja med och vilka övningar du ska göra därefter. Tänk på att under januarihetsen kan vissa maskiner vara upptagna. Ha då en backup-övning på dina övningar, men för samma muskelgrupper som du kan utföra.

Så vad väntar du på! Det är dags att nå dina mål!

13015438_10156725556700214_5271943635435093532_n

Lämna en kommentar

Annons
Annons