Beijer
Hälsa & Fitness
Charlotte tipsarRecept & Mat

Mellanmålstips till dig som är aktiv och mindre aktiv i vardagen

Mellanmål, vad är det egentligen? Jag skulle säga att mellanmål är ett litet mindre mål mellan de stora måltiderna. Mellanmål kan variera från person till person beroende på hur aktiv du är. Det finns en del personer som inte behöver mellanmål och det finns andra som måste ha mellanmål. Oftast behöver det inte vara något speciellt till mellanmål, utan mellanmål tycker jag ska vara lätt att ha med sig, bra med näring och lätt att göra.

Idag tänkte jag dela med mig av bra mellanmål både till dig som sitter mycket och till dig som tränar. Mellanmål tycker jag du ska äta när du är hungrig och inte när du bara sugen på något. Du kan variera dina mellanmål beroende på hur hungrig du är. Jag kommer börja med att tipsa om enkla och vanliga mellanmål till dig som inte rör på dig så mycket.

Mellanmål till dig som sitter mycket:

  • Naturella nötter (räcker med 8-10 st)
  • En frukt
  • En knäckebröd med kalkon eller ett ägg på
  • 1 ägg
  • Kvarg 150 g, utan tillsatt socker
  • En proteinshake
  • 1-2 citron- och kardemummabollar, recept hittar du här.

Ni märker, det är helt vanliga mellanmål som du alltid kan ha med dig och lätt att köpa när hungern kryper fram. Om du inte vill ha knäckebröd som smörgås ska jag tipsa om mitt favoritbröd, kesobröd. Ett otroligt lätt bröd att tillaga då det endast innehåller tre ingredienser som dessutom är näringsrika. Ett plus är att du kan frysa in bröden och ta med dig ett till jobbet när det är just mellanmålsdags.
Vill du testa kesobröden? Klicka in här.

Nu kommer några andra mellanmålstips till dig som tränar mycket och har ett behov av att äta mer. En sak innan jag skriver ner punkterna. Du som tränar mycket kan självklart äta mellanmålen ovan med, men kan kanske tillsätta lite mer om du känner att du behöver det.

Mellanmål till dig som tränar mycket:

Du som tränar mycket brukar ha bra koll på hur mycket du ska äta och därför kan du öka mängden eller minska mängden i de olika recepten beroende på ditt mål. Några av mellanmålen ovan tar lite tid att göra därför handlar det mycket om planering. Chiapuddingen kan du förbereda kvällen innan, likaså med proteinpannkakorna.

Hoppas att ni gillar de olika mellanmålstipsen och det finns många variationer av mellanmål. Jag har bara tagit upp en bråkdel ut av dem. Mellanmål ska vara lätt, ge dig näring och hjälpa dig att inte dö av hunger innan klockan slår lunchdags/middagsdags.

Lycka till med mellanmålstipsen! 


Tags : Mellanmål

Lämna en kommentar

Annons
Annons