Beijer
Hälsa & Fitness
OkategorieratRecept & Mat

Baka baka liten kaka…eller kanelbullar

Den 4 oktober var det Kanelbullens Dag och jag firade inte den alls även då jag fullkomligt Ä L S K A R kanelbullar. Har någon slags konstig kärlek till dem, men att att äta ett gäng kanelbullar brukar få magen att blåsa upp. Då avstår jag hellre dem än att må dåligt. Därför ser jag till att baka nyttigare bullar som min mage kan hantera iaf.

Idag efter lunchen var både Mathias och jag hemma från jobbet. Jag hade en längre rast innan jag skulle bege mig tillbaka till jobbet. Vi hann med att äta lunch och baka dessa härliga proteinkanelbullar. Det tar ju bara några minuter att baka proteinkanelbullarna vilket passar mig bra.

Jag ska inte hålla er på halster längre. Jag vet att ni är en del som frågat om detta recept och här kommer det. Varsågoda!

Ingredienser, blir ca 10 st bullar.

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl av antingen fullkornsmjöl, mandelmjöl eller ett liknande mjöl i din smak
  • 300 g vaniljkvarg utan tillsatt socker
  • 3 msk proteinpulver i vaniljsmak
  • 1/2 dl Sukrin
  • 1-2 msk kokosolja
  • 1 tsk bakpulver
  • Kardemumma

Ingredienser för fyllning:

  • 10-12 st dadlar
  • kanel
  • sukrin

Beskrivning:
Börja med att blanda alla torra ingredienser i en skål och mixa dem så att havregrynen blir till mjöl. Därefter häller du i kvargen och kokosoljan och blandar allt samman till en fin och smidig deg.

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. När du kavlat ut degen, mixar du dadlarna för att sedan bre ut dem på degen. Du kan även blanda lite kokosolja i dadelsmeten om du vill ha mer fett. När du brett ut dadelsmeten över hela degen, strör du över mycket kanel och sukrin efter hur mycket du vill ha det såklart. Jag har alltid mycket kanel, det går inte att få för mycket av det, tycker jag, hehe.
Rulla sedan samman degen och skär upp bitar på ca 1,5 cm i bredd. Därefter lägger du upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. In i ugnen på 200 grader i ca 8-10 minuter. Kan behövas vara inne längre så håll utkik hela tiden så de inte bränns i botten. KLAR!

Ja, detta recept tar ca 20 minuter om inte mindre. Ingen deg som behöver jäsa utan här är det pang på!

Hoppas ni gillar dessa proteinkanelbullar lika mycket som jag.
Lycka till med bullbakandet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons