Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Citron och kardemumma -bollar

Det här är nog mitt favoritgodis, citron och kardemumma-bollar. Det har varit en favorit otroligt länge och jag pratar gott om dem hela tiden. Ibland när jag går bort tar jag med mig några stycken och bjuder på. Det blir alltid en favorit bland mina vänner och familj.

Nu vill jag även dela med mig det här receptet till er med. Då jag använder både nötter och havregryn passar det inte till dig som är nötallergiker och glutenintolerant. FAST självklart kan ni använda glutenfritt havregryn och solroskärnor och pumpafrön istället för nötter.

Recept:
1/2-1 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1/2-1 dl riven kokos
Citronzest från 1 citron
2 krm kardemumma
7 st dadlar
2 tsk kokosolja

Beskrivning:
Häll i cashewnötterna, havregryn och kokosen i en skål och mixa de samman. Riv därefter ner citronzest, kardemumma och dadlarna, fortsätt att mixa. Till sist tillsätter jag kokosoljan och blandar ihop allt till en fin deg/smet. Rullar degen till fina, runda bollar som jag sedan rullar i riven kokos. Lägger in tallriken med bollarna i frysen i cirka en timme för då tycker jag de smakar som bäst. Du kan äta de på direkten med, men då är de lite för mjuka.

 

Testa på receptet och kommentera vad ni tycker!

2 kommentarer

  1. Har testat dessa nu, och hjälp vad goda de är! Blir att göra ett gäng till och ta med till jobbet att bjuda på 🙂

    1. Hej Ingela,
      Vad kul att du testat på dem! Visst är de en keeper? Finns en risk att du och dina arbetskollegor kan bli beroende 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons