Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Middagstips- vegetariskt men ändå proteinrikt

En bland mina favoriträtter just nu är halloumiburgare med sötpotatis, sallad och bröd. Det är minst lika gott utan bröd så det är verkligen inget måste. För att få hamburgarekänslan rekommenderas bröd, hehe.

Söndagsmiddagen idag blev självklart halloumiburgare som ni kan se på bilderna ovan. Då jag verkligen älskar denna rätt vill jag även dela med mig av receptet till er.

Ingredienser 4 st burgare: 
1 paket halloumi (200 g)
2 st morötter
ca 15 basilikablad
2 ägg
1-2 msk kokosmjöl
Sesamfrön till garnering

Beskrivning:
Riv halloumin och morötterna och lägg ner de två ingredienserna tillsammans i en skål. Därefter tillsätter du resterande ingredienser och blandar om. När allt är ordentligt blandat formar du smeten till fyra burgare och vänder vardera burgare i sesamfrön. Stek sedan burgarna på låg värme på spisen.

Tadaaaa! Klart! Hur lätt som helst!
Testa dig fram vad för smaker du gillar och tillsätt dina burgare med det. Lycka till med söndagsmiddagen som idag förhoppningsvis också är halloumiburgare!

Lämna en kommentar

Annons
Annons