Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Nå resultat med din träning

Idag ska jag prata om träning. Inte träning om vilka övningar som är bäst för det kan du googla själv på då vi lever i ett informationsamhälle med en massa “experter”. Jag vill prata om personlig träning, träning som är personlig för en person. Träning där du lär dig hitta kontakten med rätt muskler som tar dig vidare till ditt mål.

Jag får många förfrågningar om att skriva träningsprogram, men jag säger faktiskt alltid nej. Jag kommer aldrig ge ut ett träningsprogram till någon innan jag vet att personen har tekniken och gör rätt.

Vi säger att X vill bygga upp en stark rygg och så skriver jag ett program där X ska göra olika roddar och latsdrag etc. Hur vet jag att personen inte bara drar handtagen med armarna? Det kanske slutar med att X får starkare armar, men syftet var att bygga rygg. Förstår ni hur jag tänker?


Jag vet att jag har ett annat tänk när det kommer till träning då jag arbetar inom träning. Jag tänker alltid syfte med varje övning. Varför gör jag den övningen? Vad ger den mig? Samma sak gäller mina kunder. En kund som sitter ner hela dagarna behöver stärka rygg, core och säte. Självklart ser inte den kundens timme ut som kunden som ska ner femton kilo, kunden som vill ha säker träning under graviditeten eller kunden som ska springa ett maraton.

Ibland vill jag bara blunda när jag ser personer som följer något booty-schema och kör för fullt med en massa knäböjshopp och utfallshopp. Problemet där är att personen oftast inte kan göra en vanlig knäböj eller ett utfall. Det gör ont i min kropp när jag ser det. Helt ärligt, du kommer inte få en starkare rumpa av det. Det är bättre att du tränar på dina knäböj och utfall först innan du lägger på hopp. Om du verkligen vill ha både flås och träna säte kan du lika gärna springa upp och ner i en trappa.


Avslutningsvis, jag vill inte verka vara en bitter människa. Jag vill bara ge er en liten inblick hur man kan tänka inom träning. Att vara personlig tränare är det bästa jobb man kan ha. Det är intressant, roligt och ett lärorikt jobb. Jag gillar mycket med yrket, men det som toppar det helt är att följa mina kunder på resan till deras mål. Att se mina kunder utvecklas och få mer kunskap inom träning är fantastiskt. Resan till målen är spännande, utmanande, svettiga och tålamod är något som man verkligen behöver.

 

Ett tips till dig som vill nå resultat, tänk syfte med övningarna du utför.

12002152_10156100850390214_3075768334717319589_n

1 kommentar

  1. Eller som jag brukar tänka..tänk som en muskel. Vad ska du träna, hur känns muskel när du gör det, andas och gör det långsamt inte snabbt och hafsigt. Kort och gott…tänk som en muskel.

Lämna en kommentar

Annons
Annons