Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Wannabe vegetarian

Idag åkte Sabine och jag till Vegomässan i Nacka Strand. Jag är ännu inte vegetarian, men en wannabe. Ni vet, en sådan person som försöker vara medveten, men ändå äter en massa fisk. Sakta, men säkert kanske jag blir en riktig vegetarian någon gång.

Hur som helst, väl på plats var vi inte direkt ensamma. Nä, en riktigt lång kö kringlade sig runt utanför Nacka Strandsmässan, men tur nog gick det väldigt snabbt att komma in. Poff, sa det så var vi helt plötsligt inne på mässan.

Vi började med att äta på Hermans. Sabine körde på en buffétallrik då hon precis hade tränat ett galet cykelpass. Själv var jag inte så hungrig så det blev en macka med hummus, vegokorv och ost. Nu i efterhand borde jag väntat med maten och köpt något på Food trucksen utanför mässan (såg galet gott ut). Men, men, ibland är man efterklok.

När vi hade ätit upp vår mat var det dags att gå runt på mässan. Vi besökte en hel del olika montrar och provsmakade olika vegetariska rätter. Mycket gott! Jag gjorde nog iaf rätt att bara ta en macka innan, för mätt blev jag av allt annat gott som vi smakade på.

Blev först ett stopp på Anamma. Jag är ett stort fan av deras Basilikapuckar och åt faktiskt dem till lunch igår, nom. De är både billiga och goda! När vi stod vid deras monter blev vi serverade sojafärs samt falafel. Här nedan ser ni Sabine som äter deras falafel.

image8

Det sista vi gjorde var att köpa veganglass från Holly & Dan’s. Alltså, hur gott var inte det!? Jag tog en kula av blueberry and salty licourice ripple och borde ha köpt en till. Det var nog det bästa på hela mässan faktiskt, haha. Glass, finns inte så mycket bättre än det.

En sak som jag tänkte på under mässan var att varför innehåller mycket av den vegetariska maten vitlök? Vitlök är gott i en lagom mängd, men nu känner jag mig som en vandrade vitlök liksom. Jaja, mest synd om Mathias som får hänga med mig 😉

 

Lämna en kommentar

Annons
Annons