Beijer
Hälsa & Fitness
Okategorierat

Hur kan du äta den där maten?

Jag har funderat länge på varför en del människor lägger så mycket energi på andra, speciellt under en livsstilsförändring. Den energin som läggs på personerna som håller på att förändra sina liv med ny kost och träning är oftast ganska negativ.
Varför stöttar du inte din vän som ska starta ett mer hälsosamt liv?

Det är inte så lätt att ta bort många av sina gamla vanor och helt plötsligt skaffa nya. Under denna period behöver man oftast all stöttning man kan få, eller hur? Man vill inte höra negativa kommentarer om sin nya livsstil. Det är redan tufft som det är.

Här kommer några meningar som jag kan se hos de opeppande vännerna.
“Det är inte fint att vara smal”
“Nu har du blivit för smal” (Men egentligen är personen fortfarande överviktig)
“Hur kan du äta den där maten?”
“Du måste leva lite också”
“Akta så det inte går för långt och att du får en ätstörning”
“Gud, vad du tränar. Det kan ju inte vara bra”

Är det någon av er som känner igen meningarna eller sett liknande? Personligen kan jag bli så provocerad när jag läser kommentarer som dessa ovan. Varför lägger du negativ energi på någon? Jag tycker det är så taskigt och det är ett riktigt osäkert beteende. Det är som att personen som lägger all denna negativ energi också skulle behöva en livsstilsförändring, men inte vågar erkänna det.

Tänk om du skulle posta en bild på dig på Facebook där du berättar att du gått ner x antal kilo och får på dig klänningen som du velat få på dig under fem års tid, men inte lyckats. Äntligen har du lyckats och glädjen är total. Jag kan lova dig att glädjen försvinner ganska snabbt när ens vänner börja kommentera att det inte är fint att vara smal. Lägg av med de negativa kommentarerna och börja pusha varandra istället.


När jag började träna ordentligt, hittade glädjen i träningen och förstod att det här skulle jag jobba med i framtiden, fick jag massor med kommentarer. Jag började som gruppträningsinstruktör och tränade en gång per dag eller mer. Då fick jag minsann höra att jag var galen, knäpp och inte hade något liv. Jag gjorde en förändring för att nå dit jag ville. Det är också det som det handlar om. För att nå ett resultat behöver du göra någon som du tidigare inte gjort.

Jag hoppas ni förstår min poäng med inlägget. Pusha din grymma och tuffa vänner som går igenom en livsstilsförändring och lämna det negativa!

Lämna en kommentar

Annons
Annons