Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

När fredagar är som bäst

Igår bjöd Sabine in på middag hemma hos henne och Micke. Det blev tre rätters med en massa gott. Jag gillar att Sabine inte tål gluten och mjölkprotein (förlåt Sabine att jag tycker det är bra) för då blir det alltid spännande och goda rätter och så var fallet även igår.

Förrätten bestod av spring rolls på rispapper. Rullarna innehöll mango, rödkål, rädisor, hackade mandlar och säkert något mer som jag redan glömt bort. Till det hade hon även gjort en cashewsås som man kunde ringla över rullarna. Hur gott som helst! (Ni vet ju redan att jag är barnsligt förtjust i sådana spring rolls).

Haha, älskar bilden nedan. Jag ser verkligen ut som 20 år och helt överlycklig över maten, men det var jag ju också!

Till varmrätt blev det en glutenfri pasta med ärtpesto, pinjenötter, ruccola och soltorkade tomater. Även den rätten var supergod. Titta på bilderna nedan så förstår ni hur gott det var.

Sist in kom desserten som var helt magisk. Wow, vilka bakverk man kan göra raw egentligen. Detta var en egengjord karamellkaka, botten på dadlar, karamelkräm i mitten på dadlar och tahini och på toppen var det en raw chokladtäcke. Tillsammans med kaka serverades en cashewvaniljglass som även Sabine hade gjort själv.

Vilken middag och vilken fredagskväll vi hade. Det var supertrevligt och nu har jag ny inspo för att laga rawdesserter, nomnom!

Lämna en kommentar

Annons
Annons