Beijer
Hälsa & Fitness
ArtiklarRecept & Mat

Onyttiga hälsotrender

Har ni tänkt på att det finns en hel del onyttiga hälsotrender? Jag har tänkt på det många gånger och man kan grotta ner sig i det hur mycket som helst. Det jag kommer gå in på idag är några produkter som vissa kanske kan associera till när de hör ordet “Fitness”.

Jag har tänkt mycket på den kända nötkrämen, Nutella. Hur har det kommit sig att den blivit så populär i “Fitnessärlden”? Var det så att det var några som åt Nutella under deras cheatdays eller bulk och därefter har en del tagit efter och äter Nutella mer än bara under cheatdays och bulktider?

Om ni tittar på bilden nedan finns det mer onyttigheter än nyttigheter i en Nutellaburk. Första ingrediens är socker, därefter palmolja, 13 % hasselnötter, 7,4 % fettreducerad kakao etc.

Ja, ni ser, inte det nyttigaste du kan äta direkt. Ni som äter Nutella, jag hoppas att du tycker det är gott och värt att äta och att det inte handlar om att du tror att det har någonting med träning att göra.

Nästa onyttiga hälsotrend jag vill ta upp är bars. Jag tycker bars är toppen, men bara om det är bra (bra näringsinnehåll) bars såklart. Många bars associeras till träning, men hur många bra bars finns det egentligen? Helt ärligt, inte så många. Många kända märken som säljer bars är rena rama sockerbaren och kommer inte ge din kropp någon speciell näring alls. Bara för att det står protein på hela förpackningen så är det inte bara protein i den baren, utan i många bars finns även ingredienserna, fruktossirap och glukossirap, som jag tycker du ska se upp för. Glukossirap har ett högre GI än vanligt socker och smakar inte lika sött som socker så man måste tillsätta mer glukossirap för att det ska smaka sött. Som sagt, se upp för alla olika sirapsingredienser eftersom att de är som socker eller till och med värre. Ta en kvarg och en banan efter träningen och därefter äter du en redig måltid så du får all näring du behöver.

IMG_1716

Det är inte bara produkter som är onyttiga hälsotrender utan även vissa detoxtrender. Jag förstår inte varför du ska dricka juice i två veckor. Varför skulle det vara bättre att dricka juice än att äta vanlig mat med bra näring? I juicen försvinner fibrerna, du får ingen protein och det blir samma “mat” varje dag, varför skulle det vara en bra detox? Jag bara undrar.
Ät bra mat, kolhydrater, protein och fett, men uteslut koffein, alkohol och socker under tre veckor. Det skulle jag säga vara en mycket bättre detox i sådana fall. Mer hållbar och du skulle må väldigt bra, tror jag. Testa så får du se!

Vad tycker du om dessa onyttiga hälsotrender?
Finns det flera?
Dela gärna med dig!

 

 

2 kommentarer

  1. Vilka märken på bars tycker du är bra? Om man inte har möjlighet att äta ngn annat efter träningen.

    1. Efter träningen tycker jag kvarg är bäst, men om det verkligen är en bar du vill ha så är Rawbite bra, eftersom att den innehåller dadlar vilket i sin tur innehåller kalium vilket också banan innehåller.(Kalium bra för muskelfunktion)
      Dock ingen protein därför är kvarg en bra kombination så du får både kalium och protein. Annars är questbar en bättre proteinbar, men kostar lika mycket som exempelvis ett paket quornfileér eller grillad kyckling vilket ger mer mat och näring 🙂

Lämna en kommentar

Annons
Annons