Beijer
Hälsa & Fitness
Recept & Mat

Försök att variera kosten

frukost_beijer_charlotte

Variation. Något jag förespråkar väldigt mycket och därför bjuder jag på ett inlägg jag skrev ihop för ett tag sedan på min tidigare blogg. Jag vet att jag fått ett gäng nya läsare och jag hoppas ni uppskattar detta inlägg. Varsågod och läs.

Jag får ofta dille på måltider och vill gärna äta det varje dag och mest hela tiden. Ibland är det kvarg, tofu, Edamamebönor, dadelbollar, mango, fetaost, lax, Chiapudding, quornfiléer, bananpannkakor…ja listan kan göras lång. Även fast jag vill äta dessa ting hela tiden inser jag att variation är det bästa för kroppen. Jag har till exempel cirka fyra olika frukostar (när jag inte kör PF) som jag varierar mellan för att få det bästa från allt.

Varför är variation i kosten bra?

  • Du får inte bara samma näring
  • Kroppen behöver alla vitaminer och mineraler för att fungera korrekt
  • Bättre att äta varierad kost än att tillsätta kosttillskott. Kosttillskott kan man använda i perioder i ett syfte. Genom att äta bra och varierad kost får du alla vitaminer och mineraler, t.ex. ät en halv röd paprika så har du fått din dagliga dos av c-vitamin.
  • Du kommer få mer energi
  • Du blir mer medveten om vad du faktiskt stoppar i dig.

Jag tror att många äter sina två rostade mackor med ost och te varje morgon och har gjort det i tjugo år. Det går liksom på rutin, och det går så snabbt att göra på morgonen (!?). Prova att ändra lite, tillsätt några färger från frukt, grönsaker, koka ägg…ni förstår, små förändringar som kan leda till någonting helt annat.

Om du nu tycker det tar lång tid att göra frukost är du väldigt fyrkantig, förbered bara dagen innan. Du kan förbereda chiapudding, overnight oats, smoothie, kokta ägg, skära upp frukt och grönsaker. Det finns alltid lösningar till dina probelm. Handlar bara om vilja. Vill man så kan man.

Lämna en kommentar

Annons
Annons